Кога наемането на охранител/и има смисъл за Вашия бизнес?

Малките предприятия трябва да приемат и да се справят с реалността, която предполага, че кражби и други престъпления е твърде възможно да се появят в търговските обекти. Някои компании, като например вериги магазини, банки и супермаркети, могат да бъдат по-привлекателна мишена за престъпниците и дребните крадци, отколкото други видове търговски обекти, но въпреки това, по-голямата част от фирмите, независимо с каква дейност се занимават, избират да наемат охранители. Охранителната дейност служи за предотвратяване на престъпление, за поддържане на сигурността и подпомага клиентите и служителите в гладкото и безпроблемно протичане на работния ден. Собствениците на фирми трябва първо да се запознаят и да оценят ползите от наемането на охрана, преди да вземат решение да се въползват от охранителната дейност.

Усещане за сигурност

Наличието на охранители в един бизнес може да осигури спокойствие и чувство за сигурност на бизнес собствениците, служителите и клиентите. Служителите, които работят в области с висок риск от криминални събития, са по-продуктивни и по-постоянни в избора си на месторабота, ако личната им сигурност не е обект на притеснение и източник на стрес. Охранителната дейност също така позволява на клиентите да знаят, че сте загрижени за тяхната безопасност и сте готови да предприемете стъпки, за да ги застраховате срещу неприятни за тях случки. Това може да бъде особено важно за фирмите, които се занимават с много висок клас стоки или са разположени в райони с висока престъпност.

Предотвратяване

Дори само присъствието на охранител е голяма пречка за извършването на престъпление. Крадците ще се замислят дали да се насочат към бизнес, който има униформена защита. Професионалните охранители са обучени да търсят и забелязват подозрителни действия. Те могат да преценят дадена ситуация и да реагират в случай на нарушения на сигурността. Един охранител е много по-голяма визуална спирачка за крадците и престъпниците, отколкото са например камерите или стандартните системи за сигурност. Той изпраща Вашата заявка към потенциалните престъпници, че сте сериозни в грижата си за сигурността на Вашия бизнес.

Обслужване на клиенти

Охранителите също могат да бъдат полезни и в сферата на обслужване на клиенти. Един охранител може да подпомага работата на рецепциониста, както и да контролира достъпа до сградата или помещението, в което се намира Вашия бизнес. Това означава, че е налице значително количество взаимодействие с клиентите от страна на охраната. Охранителите са в състояние да помогнат на хората да намерят лесно продукти и да стигнат до правилното място в бизнес сградата. Охранителят може да бъде на разположение за охрана на клиенти и служители да стигнат до колите си след като се стъмни. Наемането на представителни и способни служители Ви позволява да изпращате послание към клиентите, че Вашият бизнес е защитен и действително е ориентиран към клиента.

Работа с престъпността

Охранителите може да получат различни нива на обучение, когато става въпрос за активна реакция на престъпление. Някои от тях могат просто да вземат определени детайли за случилото се и да се свържат с полицията. Някои може да бъдат в състояние да задържат заподозрени. Според нуждите и решенията на бизнеса е дали да има въоръжена или невъоръжена охрана, и какви процедури трябва да бъдат извършени в случай на престъпление.Наемането на обучена и лицензирана охрана от реномирана компания може да гарантира, че охранителят ще се държи умело и разумно, когато се сблъсква с престъпна дейност в търговския обект.

Мониторинг

Не всички охранители прекарват цялото си време на активния патрул на територията на бизнес имота. Професионална сигурност може да се използва за наблюдение на видеонаблюдение, проверка на пълномощията, проверка за контрабанда или ограничаване на достъпа до дадена област. Охраната по сигурността може да има специфични цели, като например да следи за дребни крадци, да държи под око етажите на обекта в следработно време, както и да отваря или затваря бизнеса за деня. Тези задължения за мониторинг поемат много голяма част от бремето и отговорността за сигурност, което иначе тежи на раменете на собственика на фирмата и на служителите, и им дава възможност да се съсредоточат върху работата си.


EFM (Euro Facility Management) е компания за фасилити мениджмънт, специализирана в предлагането на широк спектър от услуги по поддръжка и управление на административни, жилищни и търговски сгради и комплекси. При желание за изготвяне на индивидуална оферта се свържете с нас: КОНТАКТИ