Пролетното почистване е сезонен ритуал за поколения наред, който се случва вследствие на нуждата да подготвите дома си за топлото време и съпътстващите го забавления и ангажименти. В днешния модерен свят, много хора отделят време, за да подготвят климатиците и ОВК системите си за пролетта и лятото. Следващите пет съвета, услуги и стратегии могат да помогнат да се гарантира, че вашият дом ще остане свеж, хладен и комфортен през топлите летни месеци. Няколко подготвителни стъпки могат да помогнат на Вашите енергийни разходи да бъдат управляеми както на Вас би Ви се искало.

  1. Превантивно техническо обслужване – профилактика и техническа поддръжка

Климатиците са сложни машини, предназначени да поддържат идеална температура във Вашия дом. Охлаждащите системи са обект на чести спирания и пускания, както и на дълги периоди на постоянна употреба. Точно както колата ви се нуждае от редовни прегледи и поддръжка, за да работи ефективно, така са необходими и сезонните проверки на Вашата климатична система, за да се предотврати повреда от износване. Превантивната поддръжка и профилактика удължава живота на Вашата система за охлаждане. Добре поддържаният климатик работи до 25 пъти по-ефективно от една неподдържана система, което води след себе си много по-малко разходи при употреба.

  1. Програмируеми термостати

Ако настроите термостата си да поддържа хладно в дома Ви 24 часа в денонощието, това неминуемо ще доведе до главоломно растящи сметки за електроенергия. Тук идва на помощ програмируемият термостат – той позволява да се наслаждавате на същото ниво на комфорт, но и да спестите пари. Ако настроите устройството да повиши температурата, докато спите или сте далеч от дома, може да намали сметките Ви за енергия с 10 на сто или повече. За допълнително удобство, изберете модел с Wi-Fi поддръжка, който позволява да управлявате термостата си от Вашия персонален компютър или мобилно устройство.

  1. “Зелени” подобрения на дома

Няколко достъпни подобрения на дома може да улеснят Вашия климатик да поддържа дома Ви хладен, което ще ви спести пари без да се прави компромис с комфорта. Вентилаторът на тавана, например, може да направи така, че в стаята да се усеща с пет градуса по-хладно и струва само жълти стотинки на час, за да работи. Около 20 процента от топлината, която навлиза в дома идва от пряката слънчева светлина. Няколко стратегически засадени широколистни дървета могат да направят сянка на дома Ви, което отново ще повиши температурата през горещите летни месеци.

  1. Запечатване и изолация на въздуховодите

Спукан въздуховод може да намали енергийната ефективност на Вашата система за охлаждане с до 25 на сто. Тестът за налягане, проведено от експертите на Еврофасилити Мениджмънт може да определи дали въздуховодите губят енергия и пари. Ние също можем да запечатаме и изолираме каналите, за да се премахнем течовете и да подобрим ефективността и производителността на охлаждане на системата.

  1. Сертифицирани техници

Техниците в Еврофасилити Мениджмънт са експерти в идентифициране на енергийногубещите зони в дома. Независимо дали имате нужда от оценка на текущото състояние на Вашата климатична инсталация, от превантивна поддръжка, или пък от чисто нова инсталация, можете да разчитате на Еврофасилити Мениджмънт да помогне на Вас и вашето семейство да се чувствате комфортно през всеки един сезон през годината.