Когато става въпрос за поддържане на чист дом, много собственици имат толкова забързано ежедневие, че не могат да си позволят да почистват домовете си сами. Поради тази причина, често е необходимо да наемат фирма за почистване на дома, така че той да остане чист и приветлив. Има много ползи при наемане на фирми за почистване на дома, включително и факта, че те ще направят живота ви по-малко стресиращ и ще почисти дома Ви на наистина професионално ниво. Въпреки това, не всички фирми за почистване са едни и същи, и е важно да знаете кои фирми за почистване са уважавани и утвърдени в дейността, която извършват. При търсене на най-добрите компании за почистване на дома, които да отговорят на Вашите специфични нужди и предпочитания, би било полезно да вземете няколко неща предвид.

>>Потърсете мнения за фирми за почистване на домове

Един от най-важните неща, на които следва да се обърне внимание при търсене на подходяща фирма за почистване, са именно препоръките. Такива препоръки не само показват, че отношението към клиентите във фирмата е коректно и почтено, но също така и че тя вероятно осигурява качествени услуги и вероятно използва бизнес практики на по-високо ниво. При разговор с човека, който препоръчва съответната фирма за почистване на домове, хубаво е да разпитате за какъв период са извършвани услугите на почистване на дома; дали някога е имало рекламации и как фирмата за почистване се отнася към подобен род жалби; и дали всъщност човекът, който е бил клиент на съответната фирма за почистване на домове би я препоръчал на други хора. В зависимост от това колко добри са мненията за компанията, можете да обмислете наемането на дадената компания, както и да добиете представа за качеството на услугата, която ще Ви бъде извършена.

>>Съсредоточете се върху опита на фирмата за почистване – от колко години е тя на пазара?

В допълнение към намирането на достоверни референции за фирми за почистване на дома, трябва също да вземете предвид и годините, в които фирмите за почистване на дома са били в бизнеса. Компания, която е в бизнеса в продължение на много години, вероятно предоставя висококачествени услуги и изключително обслужване на клиентите, и двете от които са от изключително значение, когато става дума за намирането на реномирани фирми за почистване на дома. Колкото по-дълго една компания е в бизнеса, толкова повече препратки и референции е вероятно да имат и съответно по-коректно и точно да се отнасят със своите клиенти. Ето защо, когато търсите фирми за почистване на дома, препоръчително е да изберете тези, които имат дълъг опит в почистването.


EFM (Euro Facility Management) е компания за фасилити мениджмънт, специализирана в предлагането на широк спектър от услуги по поддръжка и управление на административни, жилищни и търговски сгради и комплекси. При желание за изготвяне на индивидуална оферта се свържете с нас: КОНТАКТИ