Всеки дом се нуждае от най-малко едно голямо почистване в годината; и пролетта често се счита за най-доброто време за това.

Исторически погледнато, това се дължи на праха и мръсотията, генерирани от изгарянето на въглища, нефт и дърва през тъмните, студени зимни нощи, но дори и днес нашите домове се нуждаят от пролетно почистване, след месеци на кално време и киша, които малко или много проникват в дома ни по различни начини.

Така че, отворете прозорците, преместете мебелите и се обадете на Еврофасилити Мениджмънт, за да Ви помогне с допълнителната домакинска работа, необходима за дълбоко и качествено почистване.

А пролетното почистване от Еврофасилити Мениджмънт включва същите задълбочени и надеждни услуги, предоставена от нашето абонаментно почистване, но със следните екстри:

  • Премахване на цялото съдържание и задълбочено почистване на всички кухненски шкафове и шкафове отвътре и отвън
  • Измиване на всички боядисани и често докосвани повърхности като врати, стени и дограма, и первази

Нашите най-добри съвети пролетни почистване

Ако желатете да се справите с пролетното почистване сами, тези експертни съвети от Еврофасилити Мениджмънт ще гарантират, че вашият дом ще блести от чистота за по-топлите месеци:

1) ограничете почистващите препарати за пролетното почистване до качествени продукти за почистване на прозорци / стъкла, универсален препарат, препарат за теракот, както и такъв за почистване на тоалетна.

2) Винаги използвайте системата за пролетно почистване на Еврофасилити Мениджмънт, която е най-бързият и най-ефикасният начин за почистване на вашия дом. Чистете от най-високото ниво на дома си до най-ниското; във всяка стая, почиствайте отгоре надолу, като се започнете отляво и се движите надясно.

3) Винаги избърсвайте праха в стаята и след това пускайте прахосмукачка, за да гарантирате, че праха или мръсотията, които падат на пода, ще се почистят от прахосмукачката.

4) Най-добрата кърпа за почистване на прах е влажна, чиста и микрофибърна. За да се навлажни, хванете кърпата за единия ъгъл и напръскайте с чиста вода от бутилка. Кърпата трябва да бъде достатъчно влажна, за да вземе праха, без да оставя ивици влага по повърхността на мебелите.

5) Ако има косми от домашни любимци по тапицерията, влажната кърпа от микрофибър или гумена ръкавица ще ги премахнат лесно.

6) Преди да минете с моп по пода, изметете и прахосмучете пода, за да събирете трохите и мръсотията. След това започнете измиване на пода от най-далечния ъгъл и си проправете път към вратата. Използвайте влажна кърпа на края на дръжката на мопа, за да достигне до тесните пространства между уредите.

7) За да премахнете следите от храна от вътрешността на микровълновата, напълнете чаша с вода и я пуснете на пълна мощност в продължение на няколко минути. Парата ще помогне за омекотяването на пръските, така че да можете да ги избършете по-лесно.

8) Кърпите и гъбите могат да бъдат инкубатори за микроби. Измивайте кърпите редовно и пуснете влажните гъби в микровълновата на висока степен в продължение на няколко минути, за да отстраните бактериите. Дори още по-добре е, ако използвате само микрофибърни кърпи, тъй като те изсъхват бързо и именно това предотвратява разпространението на микроби.

9) Използвайте четка за зъби за почистване на трудно достъпни места в банята и кухнята – например около сапунерката, крановете и канализацията.

10) При почистване на прозорци избършете вътрешната страна на стъклото хоризонтално и външната страна вертикално. По този начин ще бъде лесно да се определи по ивиците дали са отвътре или отвън.

11) Оттървете се от паяжините в труднодостъпните ъгли и процепи с перовидна четка. Тя също е подходяща да се използва за абажури, които могат да изглеждат сиви и прашни в по-силната дневна пролетна светлина.

Ако някой или всички от тези съвети за пролетно почистване Ви звучат малко обезсърчително, кликнете тук, за да ни намерите и да Ви помогнем за решаването на тези задачи и да Ви освободим време, за да се насладите на нещата, които наистина обичате!

Пролетта също е време, за да се оттървете от всякакви излишни и нежелани елементи, които са разположени в и около дома Ви. По-долу са поместени нашите топ съвети как да бъдете по-организирани и, следователно, да запазите дома си по-подреден и по-чист:

1) Подреди нещата. Вземете три кутии и ги обозначете: “За съхранение”, “За дарение”, и “За изхвърляне”.

Докато подреждате вашите шкафове, гардероби и секции, сложете тези кутии наблизо и поставете ненужните предмети в съответната кутия.

2) Почистете зимните неща. Пролетта е време, в което можете да намерите нов дом за зимните шалове в коридора и за лопатите за сняг в задната стая. Сложете тези зимни артикули в килера докато тече топлия сезон.

3) Сортирайте вашите зимни дрехи и ги опаковайте за съхранение, за да направят място за вашия пролетно-летен гардероб.

4) Минете през килерa и хранителните шкафове и изхвърлете всичко, което е с изтекъл срок на годност.

5) Преминете към хладилника за да огледате за неща, чийто срок на годност е изтекъл. Време е да направите място за пресни и местни продукти.

6) Ако бялото спално бельо и хавлии изглеждат малко сиви и изхабени, сложете ги в пералнята и добавете избелител (естествени избелители са лимоновия сок и оцета). Също така, изсушете ги навън на слънце за допълнително избелване.

7) Атакувайте колекцията от играчки, ако имате такава. Понякога играчките могат да превземат дома! Помислете за инвестиране в някои контейнери за съхранение – може би един в детската стая за игри, друг в спалнята си – за да запазите къщата подредена. (Специалните контейнери за играчки ще научат децата да помагат в запазването на подредена къща.)

8) Измийте вазите в топла сапунена вода, или актуализирайте старите с някои нови, като след това напълнете дома си с лалета, минзухари и нарциси.

9) Разпечатайте снимки на вашето семейство и приятели, съхранявани на компютъра, и да актуализирайте своите рамки с тези последни снимки. Можете да увеличите или да изпечатате в черно и бяло някои снимки, да ги поставите в рамки, и готово, имате нова картина за голите стени. Най-хубавото е, че те са домашно изработени.

10) Успех!